BRITT VERWERFT
  • Internationaal Project Barcelona
  • Over
  • Contact
  • Blog 2015

overheerlijke blueberry muffins

8/31/2015

4 Reacties

 
Vandaag was de allerlaatste vakantiedag... Na 10 zalige weken zit het echte zomergevoel er op, vooral nu ik dit artikel typ terwijl het buiten aan het regenen en onweren is.
Ik heb nog een artikeltje klaarliggen van mijn vakantie in Spanje, dat ik er zo snel mogelijk zal proberen op te zetten. Vandaag heb ik eerst nog al mijn boeken van vorig schooljaar moeten bundelen en mijn kamer opruimen. (Ik was namelijk zo dom om dat te laten liggen tot de laatste vakantiedag, typisch!) In de namiddag heb ik dan nog afgesproken met iemand van op kamp en het was echt heel gezellig en ook lekker warm weer! Goed, ik ben weer over random dingen aan het praten terwijl ik jullie eigenlijk een heerlijk receptje voor blueberry muffins wou meedelen. Het is iets dat ik in Engeland heb leren maken samen met mijn goede vriend Sam. Het is een recept van Nigella dat ik van het engels naar het nederlands zal vertalen en volgens mij wordt dit echt mijn nieuwe verslaving!
Als je je dus een beetje verveelt op deze stormachtige maandagavond 31 augustus, of eender welke andere dag, aarzel dan niet en laat de geur van versgebakken muffins je tegemoet komen.

Benodigdheden voor 12 muffins:

- 75 g ongezouten boter
- 200 g bloem
- 1/2 theelepel soda bicarbonaat
- 2 theelepels bakpoeder
- 75 g suiker
- mespuntje zout
- 100 g yoghurt (mag ook een beetje meer zijn)
- 100 ml halvolle melk
- 1 groot ei (of een normaal ei)
- 200 g blueberries (Ikzelf heb gewoon een handje vol genomen en er zoveel in gedaan als we zelf wilden.)
- een muffinbakplaat met 12 muffinpapiertjes

Zo ga je te werk:

Smelt de boter en zet het even aan de kant. Verwarm de oven voor op 200°C.
Voeg alle droge ingrediënten samen in een grote mengkom en voeg het ei, de yoghurt, de gesmolten boter en de melk een voor een toe terwijl je voorzichtig roert. Trek je niet al te veel aan van klontertjes in het beslag, het belangrijkste is dat het beslag niet overwerkt is bij muffins. Doe nu de blueberries in je beslag, opnieuw: beperk het roeren tot een minimum maar zorg wel dat alle ingrediënten met elkaar vermengd zijn. Je kan op dit moment er ook nog appelsien zeste in doen als je wil, maar dit is absoluut niet noodzakelijk. Giet het beslag nu voorzichtig in je muffinvormpjes, of gebruik een eetlepel. Daarna zet je de bakplaat met de gevulde vormpjes in de oven voor 20 minuten. Zorg ervoor dat je af en toe eens door het raampje kijkt, elke oven is anders en ik zou niet willen dat je muffins verbranden of dat je ze te rauw opeet. Haal ze er maar uit als ze groter zijn geworden, vanboven mooi goudbruin lijken en het topje een beetje opengebarsten is.

Eet ze zoals je wil, koud of warm. Ik heb er nog een zoet glazuur over gedaan en wat versiersels op gestrooid, maar eigenlijk is dat totaal niet nodig. Je kan ze lekker puur natuur eten of met slagroom en bosbessenconfituur en een beetje boter vanboven... Zie maar wat jullie het lekkerste vinden!

Geniet nog van je avond!

xxx Britt



Foto
Foto
Foto
Foto
4 Reacties
Loïc
8/31/2015 06:06:12 am

Ziet er lekker uit!

Antwoord
Lars
8/31/2015 04:29:51 pm

Die blueberrymuffins waren echt super lekker 👍👍👍 top nog doen 🙌😜

Antwoord
Han aka bæ link
12/17/2015 12:55:49 am

Wow Britt dat doe je goed meid !
Je muffins zien er echt mega lekker uit net zoals jij xxx

Antwoord
Britt
12/17/2015 01:02:36 am

Wow dankje Han, zo'n lieve reactie had ik nooit verwacht van jou xxx

Antwoord

Uw commentaar zal worden geplaatst nadat het is goedgekeurd.


Laat een antwoord achter.

    About Britt

    Woont in Antwerpen, België. Meer gedetailleerde informatie over mezelf en deze website vind je in 'over'.

    since summer 2015

    Persoonlijke lifestyle blog :)

    Archives

    November 2015
    September 2015
    Augustus 2015

    RSS-feed

Powered by Create your own unique website with customizable templates.
  • Internationaal Project Barcelona
  • Over
  • Contact
  • Blog 2015