BRITT VERWERFT
  • Internationaal Project Barcelona
  • Over
  • Contact
  • Blog 2015

overheerlijke blueberry muffins

8/31/2015

4 Reacties

 
Vandaag was de allerlaatste vakantiedag... Na 10 zalige weken zit het echte zomergevoel er op, vooral nu ik dit artikel typ terwijl het buiten aan het regenen en onweren is.
Ik heb nog een artikeltje klaarliggen van mijn vakantie in Spanje, dat ik er zo snel mogelijk zal proberen op te zetten. Vandaag heb ik eerst nog al mijn boeken van vorig schooljaar moeten bundelen en mijn kamer opruimen. (Ik was namelijk zo dom om dat te laten liggen tot de laatste vakantiedag, typisch!) In de namiddag heb ik dan nog afgesproken met iemand van op kamp en het was echt heel gezellig en ook lekker warm weer! Goed, ik ben weer over random dingen aan het praten terwijl ik jullie eigenlijk een heerlijk receptje voor blueberry muffins wou meedelen. Het is iets dat ik in Engeland heb leren maken samen met mijn goede vriend Sam. Het is een recept van Nigella dat ik van het engels naar het nederlands zal vertalen en volgens mij wordt dit echt mijn nieuwe verslaving!
Als je je dus een beetje verveelt op deze stormachtige maandagavond 31 augustus, of eender welke andere dag, aarzel dan niet en laat de geur van versgebakken muffins je tegemoet komen.

Benodigdheden voor 12 muffins:

- 75 g ongezouten boter
- 200 g bloem
- 1/2 theelepel soda bicarbonaat
- 2 theelepels bakpoeder
- 75 g suiker
- mespuntje zout
- 100 g yoghurt (mag ook een beetje meer zijn)
- 100 ml halvolle melk
- 1 groot ei (of een normaal ei)
- 200 g blueberries (Ikzelf heb gewoon een handje vol genomen en er zoveel in gedaan als we zelf wilden.)
- een muffinbakplaat met 12 muffinpapiertjes

Zo ga je te werk:

Smelt de boter en zet het even aan de kant. Verwarm de oven voor op 200°C.
Voeg alle droge ingrediënten samen in een grote mengkom en voeg het ei, de yoghurt, de gesmolten boter en de melk een voor een toe terwijl je voorzichtig roert. Trek je niet al te veel aan van klontertjes in het beslag, het belangrijkste is dat het beslag niet overwerkt is bij muffins. Doe nu de blueberries in je beslag, opnieuw: beperk het roeren tot een minimum maar zorg wel dat alle ingrediënten met elkaar vermengd zijn. Je kan op dit moment er ook nog appelsien zeste in doen als je wil, maar dit is absoluut niet noodzakelijk. Giet het beslag nu voorzichtig in je muffinvormpjes, of gebruik een eetlepel. Daarna zet je de bakplaat met de gevulde vormpjes in de oven voor 20 minuten. Zorg ervoor dat je af en toe eens door het raampje kijkt, elke oven is anders en ik zou niet willen dat je muffins verbranden of dat je ze te rauw opeet. Haal ze er maar uit als ze groter zijn geworden, vanboven mooi goudbruin lijken en het topje een beetje opengebarsten is.

Eet ze zoals je wil, koud of warm. Ik heb er nog een zoet glazuur over gedaan en wat versiersels op gestrooid, maar eigenlijk is dat totaal niet nodig. Je kan ze lekker puur natuur eten of met slagroom en bosbessenconfituur en een beetje boter vanboven... Zie maar wat jullie het lekkerste vinden!

Geniet nog van je avond!

xxx Britt



Foto
Foto
Foto
Foto
4 Reacties

Hier ben ik weer!

8/24/2015

1 Reactie

 
Ik voel me een beetje schuldig, langs de andere kant ook weer niet.

Schuldig omdat ik bijna een maand niks meer geplaatst heb op mijn blog (oepssss) en niet schuldig omdat ik me de afgelopen weken geweldig geamuseerd heb! Ik heb zoveel leuke dingen gedaan dat ik de dagen dat ik gewoon thuis was deze maand letterlijk op 1 hand kan tellen. En àls ik dan thuis was, dan voelde ik mij zo moe en vergat ik gewoon dingen online te zetten. Ik heb wel veel inspiratie opgedaan en ook al enkele artikeltjes geschreven hoor!



Dus: Ik zit nu in Engeland en ik heb hier enkel mijn Iphone, dus het is moeilijk om foto's te plaatsen en de lay-out mooi te maken op zo'n klein schermpje. Daarom schrijf ik jullie dus dit artikeltje om te laten weten dat ik nog leef en dat jullie binnenkort een hele reeks verslagen van mijn vakantie mogen verwachten mét foto's! De laatste 2 dagen van de vakantie is het wat rustiger dus dan zal ik veel tijd maken om dingen op mijn blog te zetten.



Nu ik toch aan het typen ben, kan ik misschien al even vertellen wat ik de afgelopen 2 dagen gedaan heb? Gisteren ben ik met mijn broer Lars op de trein gestapt richting Londen, wij met z'n tweetjes zijn voor een weekje in Engeland! We logeren bij de peter van Lars en zijn familie, die hebben 3 zonen. De mama kan mega lekker koken en ze wonen op een grote boerderij met veel dieren (inclusief lama's !!!). We moeten dus ook heel de tijd engels praten, dat is wel goed om te oefenen. Gisteren hebben we eerst lekker gegeten en daarna zijn we buiten onder dekentjes gaan liggen met een kop warme chocomelk om naar de sterren te kijken. We hebben daar zeker 2 uur gelegen denk ik! En wat een mooie sterrenhemel... Ik word daar heel rustig van. Ik zou echt uren op mijn rug kunnen liggen, alleen of omringd door mensen waar ik van hou, je vergeet even alles en beseft dat je maar zo'n klein wezentje bent in dat gigantische heelal. Problemen lijken plots heel klein en onbenullig en het enige wat je doet is staren naar de lucht en proberen zo ver mogelijk te kijken. Ik heb ook 2 vallende sterren gezien. De familie woont in een heel klein dorpje op het platteland, waardoor er weinig licht en vervuiling is. Op die manier zie je veel meer sterren dan in de drukke steden. Oke tot zover mijn uitleg over sterren. ;) Vanmorgen hebben we een grote wandeling gemaakt met hun 2 honden. We hebben ook een verblijfplaats gebouwd voor varkens, want donderdag gaan we baby biggetjes kopen! In de namiddag heb ik samen met de oudste zoon (Hij is ook 14 jaar.) scones gemaakt en zomerpudding. We zijn ook aan het werken aan een regenboog jelly met verschillende kleuren en lagen en smaken. Als avondeten heb ik pie gemaakt. Ik zal de lekkerste recepten zeker eens in een artikel gieten voor jullie. Zo, morgen gaan we vissen!





Om af te sluiten nog een vraagje aan jullie: Zijn er dingen die jullie graag zouden zien verschijnen op mijn blog? Ideetjes voor artikels? Laat het mij weten via 'contact' of stuur mij een berichtje via messenger, genoeg manieren om elkaar te bereiken tegenwoordig! ;)



Tot snel xxxx

Foto
Foto
1 Reactie

Recept voor een zomers drankje!

8/6/2015

1 Reactie

 
Foto

Ik hou van zomerse drankjes opdrinken in de zon op een fijne vakantiedag, jij ook?
Dan is dit artikeltje iets voor jou! Ik ga je namelijk uitleggen hoe je aan de slag kan gaan met fruit, water of frisdrank en dat zonder veel afwas of opruimwerk! 

Een all-time favoriet is natuurlijk de smoothie of milkshake. Hierover zijn al zóveel dingen geschreven op het internet dat ik het niet meer origineel vind, wat niet weg neemt dat het heerlijk is hoor! ;) Maar goed, dankzij een vriendin van mij heb ik 'fruitwater' ontdekt! Nee nee, niet zo'n watertje uit de supermarkt met chemische aardbeiensmaak! :) Het is een heel simpel en normaal drankje zonder alcohol, hier volgt het recept ->

WAT HEB JE NODIG?

- een mooi glas, drinkbeker, fles of 'jar' (dit is een soort confituurpotje maar dan met een rietje in, om uit te drinken. De mijne komt uit de HEMA en was maar €3,50 denk ik. Het is niet alleen fotogeniek maar ook nog eens mega handig! Er kunnen namelijk geen insecten invliegen en je kan het meenemen zonder dat er drank over de rand klutst. Het is echt een goede aankoop geweest!)

-fruit! (Lekker in dit drankje zijn: kersen, druiven, bosbessen, frambozen, aardbeien, perzik... Ook komkommer is gezond!) Hangt af van welk fruit jij het lekkerste vind natuurlijk!

-limoen en/of citroen
-verse munt
-plat water, bruiswater of 7 Up
-ijsblokjes

VOOR ALS JE HET WAT ZOETER WIL:

-muntsiroop of gewone grenadine
-rietsuiker

ZO MAAK JE HET:

1) Snijd je lievelingsfruit in hapklare kleine blokjes of schijfjes en doe ze in je glas of beker. (De hoeveelheid kies je zelf, zorg er wel voor dat er nog voldoende ruimte in je glas overblijft om het water er straks bij te doen!)
2) Doe de ijsblokjes in een plastic zak en slaag er wat mee op tafel, zodat de ijsblokjes 'gecrusht' zijn. Als je dit gedaan hebt mag je het ook in je glas doen.
3) Pers het sap van een halve limoen of citroen en giet dit ook in het glas. De andere helft kan je eventueel in fijne schijfjes snijden en er ook bij doen.
4) Nu vul je de rest van het glas met plat water, bruiswater, 7Up of Sprite... Tot aan de rand.
5) Afwerken kan je doen met een takje munt en eventueel een scheutje grenadine of muntsiroop.
6) Als je wil kan je de rand van je glas een beetje nat maken met nog wat limoensap en dan wat rietsuiker er over strooien om het nog mooier te maken.

Het leuke aan dit receptje is dat het voor iedereen goed is! Je kan eindeloos variëren en aanpassen aan jouw smaak. Je kan het zoet maken of niet, ingrediënten weglaten of toevoegen, gezond houden of een beetje ongezond! (Wat natuurlijk ook geen probleem is, yolo ;)) Dus maak het persoonlijk en geniet van je drankje en van de zon!

Veel liefs van Britt!

Foto
1 Reactie

Tweedaagse in de Ardennen

8/1/2015

5 Reacties

 
Hey!

Ik schrijf mijn allereerste artikeltje vanuit een klein, gezellig dorpje in de Ardennen: Jupille.
We vertrekken binnen enkele minuten naar huis, dus als ik dit post zijn we waarschijnlijk al thuis.
Het is hier zonnig en warm, we zijn hier enkele dagen super avontuurlijk geweest dankzij de organisatie 'Wildtrails'. Echt een aanrader!

We zijn woensdagavond aangekomen en we hadden direct een goede ontvangst, we mochten ook al snel in onze gite.
Ons huis was super gezellig, koeienvellen op de zetels, open haard, grote en moderne keuken...
Ik voelde me er al direct thuis! De dag erna hebben we in de voormiddag een avonturenparcours gedaan. Dit bestond uit een touwenparcours over de rivier de Ourthe, een Tyrolienne, bergbeklimmen, een via ferrata (rotsklauteren met een leeflijn en helm en een gids), afsluiten deden we met een coole deathride van meer dan 40 meter hoog! Dat was echt eng in het begin, maar oh zo leuk! Die namiddag hebben we dan gewoon wat gerelaxt in ons huisje, een avondwandeling gemaakt, 's avonds een thee'tje gedronken, marshmallows geroosterd in de open haard en koekjes gegeten! 

Vrijdag was ook een geweldige dag. In de voormiddag scheen de zon, dus dan hebben we ons wat bezig gehouden met andere mensen te bekijken die de deathride deden. Die namiddag hebben we iets heel spectaculair gedaan, vind ik. Eerst moesten we op een 8 meter hoge paal klimmen en erop gaan staan, deze wiebelde echt hard en er was niets om je vast te houden! Dan moesten we vanaf dat kleine platformpje op die paal springen naar een trapeze, die enkele meters verder hing te bengelen. Ik heb het gehaald! Toen gingen we een rappel doen, dit wil zeggen: je met een touw omlaag laten zakken en wandelen tegen de rotswand. Daarna gingen we speleologie doen in grotten. Ik dacht dat dit gewoon wilde zeggen dat we wat grotten gingen bekijken en dat we af en toe moesten oppassen dat we ons hoofd niet stootten. Integendeel. We moesten met een helm (met lampje) en 'slechte' kleren in een grot kruipen, door schachten en 'brievenbussen', door een 'konijnenpijp' en de 'passage van de dikke Turk' (dit heette zo omdat er helemaal in het begin eens een volslanke man in vast kwam te zitten). Op sommige plaatsen moest je echt op je buik liggen met je hoofd schuin. Echt spannend en je werd er vuil van, maar het was mega leuk! 

Blijkbaar doen niet veel mensen dit programma als ze naar Wildtrails gaan, maar die speleologie mag je echt niet missen! Leukste van alle activiteiten! 
Zo, dit was een korte samenvatting van mijn leuke weekend!

Tot snel!

X Britt
Foto
Foto
Foto
Foto
5 Reacties

    About Britt

    Woont in Antwerpen, België. Meer gedetailleerde informatie over mezelf en deze website vind je in 'over'.

    since summer 2015

    Persoonlijke lifestyle blog :)

    Archives

    November 2015
    September 2015
    Augustus 2015

    RSS-feed

Powered by Create your own unique website with customizable templates.
  • Internationaal Project Barcelona
  • Over
  • Contact
  • Blog 2015