<![CDATA[Britt's Blog - Blog]]>Sun, 14 Feb 2016 17:09:03 -0800Weebly<![CDATA[Kort geluksberichtje]]>Wed, 18 Nov 2015 13:17:10 GMThttp://www.britt.be/blog/kort-geluksberichtjeLieve lezers,
Zoals jullie wel gemerkt hebben, heb ik niet echt een vast moment wanneer ik iets op mijn blog plaats. Dit komt door het vele schoolwerk dat ze ons meegeven in het vierde middelbaar! Ook nu weer ben ik eigenlijk aan het studeren voor het vak Godsdienst, over het thema 'geluk'. 

Ik heb al ontdekt dat ik hierdoor veel te weten kom over mijn eigen visie op geluk en andere thema's. Daarom wil ik graag even kort mijn visie op geluk delen.
Lezen jullie mee?

Geluk volgens Britt is... De vrijheid om te doen wat je wilt en wat je graag doet, zonder dat anderen jou hierop beoordelen. Mensen rondom jou hebben die je accepteren, appreciëren en die voor je klaarstaan. Een goede wisselwerking (eerlijk verdeeld) tussen anderen helpen en daar voldoening uit halen en je làten helpen door anderen. In een vredige wereld leven waar je niet bang hoeft te zijn en waar je de ruimte hebt om avontuur en risico's op te zoeken, nieuwe culturen en dingen te leren kennen en je volop te kunnen ontwikkelen als persoon. Dit zijn slechts enkele voorbeelden. Ik denk dat geluk begint wanneer aan al je basisbehoeften is voldaan (veilige slaapplek, eten, drinken...), vanaf dan kan je denken aan extra leuke dingen die je gelukkig maken. Geluk kan je niet samenvatten in enkele zinnen, het is een gevoel dat je amper met woorden kan omschrijven.
​Geluk moet je voelen en delen met elkaar.

Hoe zouden jullie geluk omschrijven?
xoxo
​Britt]]>
<![CDATA[Herfstige foto's]]>Wed, 04 Nov 2015 19:36:06 GMThttp://www.britt.be/blog/herfstige-fotosZaterdag was het de eerste dag van de herfstvakantie! Lien is één van mijn allerbeste vriendinnen en we hadden zin om een fotoshoot te doen die dag. Het was zonnig weer en de herfstige kleuren waren zeer mooi te zien op foto. We gingen dus naar een park en daar trokken we enkele leuke foto's. Ik laat ze jullie graag zien! 

Bedankt voor het lezen van dit korte artikeltje en tot snel!
Wat vinden jullie van de foto's?

​xxx Britt
]]>
<![CDATA[Helikoptervlucht]]>Tue, 29 Sep 2015 16:59:13 GMThttp://www.britt.be/blog/helikoptervlucht
Het begon allemaal enkele weken geleden, om precies te zijn: ergens begin juli. De zomervakantie was juist begonnen en we hadden een jongen van Engeland uitgenodigd om een weekje bij ons in België te verblijven. Hij was nog nooit in België geweest en we besloten dus om hem een beetje door de 'hoogtepunten' van ons kleine landje te gidsen. We hebben onder andere het Atomium bezocht, een Brusselse wafel gegeten, een fietstocht door Antwerpen, het MAS in Antwerpen bezocht... De laatste dagen van die week hebben we doorgebracht in een gezellige boerderij ergens in "the middle of nowhere" in een klein West-Vlaams boerendorpje. Aangezien België veel restanten en musea over de Tweede Wereldoorlog heeft, de jongen een Brit is en de Britten ook betrokken waren in de Tweede Wereldoorlog en we nu toch toevallig in West-Vlaanderen waren, hebben we die dagen culturele uitstapjes gedaan naar verschillende oorlogsmusea.

En op één van die namiddagen zakten we af naar Diksmuide, om de Ijzertoren te gaan bezoeken. Vroeger dacht ik altijd dat het een ijzeren toren was, maar enkele maanden geleden ontdekte ik dus dat die toren zo heet omdat hij gelegen is aan de rivier de Ijzer. Nadat we een leerrijke wandeling door het museum hadden gemaakt en zelfs even op het dak hadden gestaan, gingen we terug naar beneden. We dronken iets in het cafetaria en daar zag ik een muur vol witte tekstballonnetjes. Nieuwsgierig als ik ben ging ik een kijkje nemen. Het bleek om een soort wedstrijd te gaan, de prijs was niet duidelijk. Je moest je 'vredesdroom' opschrijven, maar enkel 18-plussers mochten deelnemen aan deze wedstrijd. Op dat moment van verveling dacht ik: "Ik win toch nooit, ik lieg wel gewoon even over mijn leeftijd." Ik begon dus te schrijven, wat ik toen geschreven heb weet ik niet meer. Volgens mij was het een soort ingeving van het moment en haalde ik mijn inspiratie uit het museum. Ik prikte mijn briefje aan de muur en we verlieten het museum van de Ijzertoren. Toen we terug in Antwerpen waren, ging mijn zomervakantie gewoon verder en was ik het briefje al lang vergeten.

Na enkele weken kreeg ik een mailtje: 'U HEEFT EEN HELIKOPTERVLUCHT GEWONNEN, PROFICIAT!' Ik verschoot even en dacht toen dat het om een grap ging of gewoon een of ander doorstuurbericht zoals je er wel vaker krijgt. Ik vond het toch wel speciaal en stuurde dus een mailtje terug met de vraag naar meer informatie. Vorige zondag, 27 september, was het dan zover! Ik ging naar Diksmuide. Ik had gezwegen over mijn leeftijd, maar voelde me toch wel trots dat ik zomaar een helikoptervlucht gewonnen had ter waarde van 150 euro! Ik wist zelfs niet eens meer wat ik geschreven had, laat staan dat ik verwachtte dat men mijn droom 'de beste' zou vinden! Maar goed, daar stond ik dan. Ik zag dat er nog 2 andere mannen dezelfde prijs gewonnen hadden. Ikzelf, een man van middelbare leeftijd en een oudere man. Ook was er natuurlijk een piloot van de partij. Gelukkig vroegen ze niet naar mijn leeftijd! Ik mocht voorin zitten en toen stegen we op.

We vlogen vanuit Diksmuide naar Koksijde aan de zee, zo volgden we de kustlijn. We vlogen tot aan De Panne. Het verbaasde me dat we op nog geen 30 seconden een hele stad waren overgevlogen. Alles lag zo dicht bij elkaar en leek zo klein! We maakten bochten en hingen schuin in de lucht, cirkelden rond Plopsaland De Panne en doken toen helemaal naar beneden en terug naar boven. Gelukkig word ik nooit misselijk in een vliegtuig en heb ik ook geen hoogtevrees. We moesten ook een koptelefoon met een micro dragen om met elkaar te kunnen communiceren en de piloot legde ons vanalles uit over al de knopjes en besturingstechnieken. Ik genoot van de rust, het mooie uitzicht over de zee, de hoogte en de kriebels in mijn buik. Het was een zalig gevoel van vrijheid en onbezorgdheid. Na een halfuurtje was het alweer tijd om te landen.

Die avond brachten we nog een bezoekje aan de zee in Nieuwpoort, wandelden we op het strand, aten we garnaalkroketjes en bekeken we de prachtige zonsondergang vanuit de duinen.
Rond 20u30 keerden we terug naar de auto en reden we naar huis. Einde van een geweldige dag. De volgende ochtend om 7 uur was mijn gevoel van onbezorgdheid dan toch weer verdwenen, toen ik besefte dat mij een nieuwe schooldag te wachten stond... Tja, wie houdt er nu wel van maandagen...?
]]>
<![CDATA[EnquĂȘte!]]>Sun, 06 Sep 2015 19:19:15 GMThttp://www.britt.be/blog/enqueteLieve lezers!
Zouden jullie mij willen helpen?
Ik heb vandaag een enquête gemaakt, ik zou het heel fijn vinden als jullie deze zouden willen invullen voor mij. Het helpt mij om te zien wat jullie van mijn blog vinden en waar er nog ruimte voor verbetering is. Iedereen mag zijn/haar eigen mening hier anoniem achterlaten!

Naar de enquête


Alvast bedankt!
]]>
<![CDATA[Empuriabrava, Spanje 2015]]>Fri, 04 Sep 2015 19:25:11 GMThttp://www.britt.be/blog/empuriabrava-spanje-2015
Mijn hoofd zit nog volop in vakantiesfeer, mijn armen zijn nog bruin en mijn zonnemelk staat nog op mijn bureau. Ik moet nog veel zomerspullen opbergen om plaats te maken voor mijn schoolboeken en cursussen, maar iets in mij wil daar stiekem nog niet aan beginnen.

De eerste schoolweek zit erop, het nieuwe is er af nu. Vanaf volgende week wordt het menes!

Wow dit klinkt wel een beetje heel depressief, niet? Ik vond het natuurlijk mega fijn om mijn vriendinnen terug te zien en ook voor de komende weken staan er wel een paar leuke dingen gepland in mijn agenda. Onder andere een feestje waarbij ik iedereen van het kamp in Spanje ga terug zien! Ik kijk er naar uit. Dus hierbij een kort overzichtje van mijn vakantie in Empuriabrava. Vooral zodat ikzelf weer voor een paar minuten vergeet dat school begonnen is en nog even kan wegdromen bij de herinnering aan de prachtige zee en het strand. Als ik jullie àlles zou vertellen, dan zit je hier volgende week nog steeds. Wees dus maar blij dat ik het compact gehouden heb!COSTA TRANQUILA in Empuriabrava.We vertrokken 11 augustus om 16u, ik had me ingeschreven met een goede vriendin en we keken er allebei naar uit om te vertrekken. Na eventjes gewacht te hebben merkte ik dat ze niet aanwezig was. Ik ging even horen bij de leiding en we kwamen erachter dat we allebei per ongeluk een ander kamp hadden geboekt! Exact dezelfde data, ook in Spanje, ook met Kazou en ook dezelfde leeftijdscategorie... Alleen in een andere stad! Dat was een echte teleurstelling, maar ik besloot er toch gewoon het beste van te maken. Gelukkig maar, anders had ik nooit de mensen leren kennen die ik nu heb ontmoet!In de bus ging ik dus naast iemand zitten die ook alleen was, veel hebben we niet gebabbeld. De meisjes die aan de andere kant van het gangpad zaten, daar kwam ik wél goed mee overeen.

We leerden elkaar kennen bij de 2de stop om 3u 's nachts ofzo en het was direct ambiance!

Mauranne en Noa werden dan ook mijn tentgenootjes als we aankwamen! En gezellig dat we het gehad hebben in die tent, onvoorstelbaar. Het leek alsof wij elkaar al jaren kenden!

Oke, er zaten mieren in de tent en al onze spullen werden klam, maar na een paar uur kon ons dat al niet meer schelen!Elke avond gingen we bijna iedereen van het kamp een nachtkusje geven, dat was echt zo'n gewoonte waardoor de sfeer heel familiaal werd. Ik vond het ook tof dat ik met iedereen al direct een vertrouwd en gezellig gevoel had! Er was nog een ander meisje dat ook Britt heette, dus ik kreeg al snel de bijnaam 'de Ronny'. We hebben veel spellen gespeeld, zowel 's avonds als overdag, maar we kregen ook veel vrije tijd! Dat was wel goed, want het was altijd kei gezellig in onze zithoek met paletten en kussens en chips en frisdrank, op het strand of gewoon wat rondlopen in het stadje. Natuurlijk hebben we ook veel activiteiten gedaan, maar ik vond het even leuk om gewoon met onze vriendengroep op het strand te zitten en te chillen en in het water te gaan... We zijn onder andere met een catamaran over de golven gegaan (Ik ben er afgevallen, typisch!), en stand-up paddling, een bootcruise met snorkelen (Er was wel niet zoveel te zien hoor ;))...

We zijn ook een dagje naar Barcelona geweest! Daar hebben we de Sagrada Familia bezocht en de huizen die door Gaudi gebouwd zijn met hun speciale vormen.

De Sagrada Familia vond ik niet zo mooi, wel speciaal. Het leek mij zo'n beetje een mix van verschillende stijlen die niet zo goed samen passen, hij is ook nog steeds niet klaar! 's Middags aten we ons lunchpakketje op in een parkje met kei mooi uitzicht over de zee en de stad.

In Barcelona kregen we ook even tijd om vrij rond te lopen op de Ramblas, maar er was zoveel volk dat we al snel de rust van de kleine zijstraatjes opzochten. We zijn ook binnen geweest in het Hard Rock café en 's avonds was er een prachtige fonteinenshow met allerlei kleuren en water dat wel 50 meter hoog spoot! Echt een mooie afsluiter van een toffe dag!We zijn ook eens naar een waterpretpark geweest, 'Aqua Brava'. Dat was een groot park met keiveel buitenzwembaden en glijbanen, sommige al gevaarlijker dan andere! Sommige mensen hebben de hele dag op de glijbanen gezeten, maar ik vond het ook wel plezant om gewoon wat te babbelen in het gras en wat te zonnen op een handdoek.

Die avond was er dan een soort disco feestje, iedereen moest een 'glitter en glamour' outfit aandoen. Misschien had ik het thema iets té letterlijk genomen met mijn kei opvallend zilveren glitterkleedje...? Ach ja, het was een geweldige avond met heel mooie momenten en herinneringen!De dag erna (20 augustus) was het alweer tijd om naar huis te rijden, amai dat ging snel voorbij!

De busrit was natuurlijk mega gezellig, we zaten allemaal dicht bij elkaar en we hebben veel gebabbeld en gelachen! Ik ga iedereen zo hard missen! Ik heb mij echt goed geamuseerd met Itske, Jinse, Noa, Mauranne, Lars, Simon, Jobbie, Pieter, Wout, Thijs, Arne... En al de rest! Ik ga jullie nooit vergeten!Hopelijk hebben jullie je ook goed geamuseerd de laatste weken van de vakantie!

Ik vond het wel leuk om dit bericht nu te plaatsen, op het einde van de eerste schoolweek. 'Throwback naar Spanjeeee'

Nog 301 dagen voor de zomervakantie weer begint!

Bon, veel liefs!

]]>
<![CDATA[overheerlijke blueberry muffins]]>Mon, 31 Aug 2015 17:54:31 GMThttp://www.britt.be/blog/overheerlijke-blueberry-muffins
Vandaag was de allerlaatste vakantiedag... Na 10 zalige weken zit het echte zomergevoel er op, vooral nu ik dit artikel typ terwijl het buiten aan het regenen en onweren is.
Ik heb nog een artikeltje klaarliggen van mijn vakantie in Spanje, dat ik er zo snel mogelijk zal proberen op te zetten. Vandaag heb ik eerst nog al mijn boeken van vorig schooljaar moeten bundelen en mijn kamer opruimen. (Ik was namelijk zo dom om dat te laten liggen tot de laatste vakantiedag, typisch!) In de namiddag heb ik dan nog afgesproken met iemand van op kamp en het was echt heel gezellig en ook lekker warm weer! Goed, ik ben weer over random dingen aan het praten terwijl ik jullie eigenlijk een heerlijk receptje voor blueberry muffins wou meedelen. Het is iets dat ik in Engeland heb leren maken samen met mijn goede vriend Sam. Het is een recept van Nigella dat ik van het engels naar het nederlands zal vertalen en volgens mij wordt dit echt mijn nieuwe verslaving!
Als je je dus een beetje verveelt op deze stormachtige maandagavond 31 augustus, of eender welke andere dag, aarzel dan niet en laat de geur van versgebakken muffins je tegemoet komen.

Benodigdheden voor 12 muffins:

- 75 g ongezouten boter
- 200 g bloem
- 1/2 theelepel soda bicarbonaat
- 2 theelepels bakpoeder
- 75 g suiker
- mespuntje zout
- 100 g yoghurt (mag ook een beetje meer zijn)
- 100 ml halvolle melk
- 1 groot ei (of een normaal ei)
- 200 g blueberries (Ikzelf heb gewoon een handje vol genomen en er zoveel in gedaan als we zelf wilden.)
- een muffinbakplaat met 12 muffinpapiertjes

Zo ga je te werk:

Smelt de boter en zet het even aan de kant. Verwarm de oven voor op 200°C.
Voeg alle droge ingrediënten samen in een grote mengkom en voeg het ei, de yoghurt, de gesmolten boter en de melk een voor een toe terwijl je voorzichtig roert. Trek je niet al te veel aan van klontertjes in het beslag, het belangrijkste is dat het beslag niet overwerkt is bij muffins. Doe nu de blueberries in je beslag, opnieuw: beperk het roeren tot een minimum maar zorg wel dat alle ingrediënten met elkaar vermengd zijn. Je kan op dit moment er ook nog appelsien zeste in doen als je wil, maar dit is absoluut niet noodzakelijk. Giet het beslag nu voorzichtig in je muffinvormpjes, of gebruik een eetlepel. Daarna zet je de bakplaat met de gevulde vormpjes in de oven voor 20 minuten. Zorg ervoor dat je af en toe eens door het raampje kijkt, elke oven is anders en ik zou niet willen dat je muffins verbranden of dat je ze te rauw opeet. Haal ze er maar uit als ze groter zijn geworden, vanboven mooi goudbruin lijken en het topje een beetje opengebarsten is.

Eet ze zoals je wil, koud of warm. Ik heb er nog een zoet glazuur over gedaan en wat versiersels op gestrooid, maar eigenlijk is dat totaal niet nodig. Je kan ze lekker puur natuur eten of met slagroom en bosbessenconfituur en een beetje boter vanboven... Zie maar wat jullie het lekkerste vinden!

Geniet nog van je avond!

xxx Britt]]>
<![CDATA[Hier ben ik weer!]]>Mon, 24 Aug 2015 19:28:06 GMThttp://www.britt.be/blog/hier-ben-ik-weerIk voel me een beetje schuldig, langs de andere kant ook weer niet.

Schuldig omdat ik bijna een maand niks meer geplaatst heb op mijn blog (oepssss) en niet schuldig omdat ik me de afgelopen weken geweldig geamuseerd heb! Ik heb zoveel leuke dingen gedaan dat ik de dagen dat ik gewoon thuis was deze maand letterlijk op 1 hand kan tellen. En àls ik dan thuis was, dan voelde ik mij zo moe en vergat ik gewoon dingen online te zetten. Ik heb wel veel inspiratie opgedaan en ook al enkele artikeltjes geschreven hoor!Dus: Ik zit nu in Engeland en ik heb hier enkel mijn Iphone, dus het is moeilijk om foto's te plaatsen en de lay-out mooi te maken op zo'n klein schermpje. Daarom schrijf ik jullie dus dit artikeltje om te laten weten dat ik nog leef en dat jullie binnenkort een hele reeks verslagen van mijn vakantie mogen verwachten mét foto's! De laatste 2 dagen van de vakantie is het wat rustiger dus dan zal ik veel tijd maken om dingen op mijn blog te zetten.Nu ik toch aan het typen ben, kan ik misschien al even vertellen wat ik de afgelopen 2 dagen gedaan heb? Gisteren ben ik met mijn broer Lars op de trein gestapt richting Londen, wij met z'n tweetjes zijn voor een weekje in Engeland! We logeren bij de peter van Lars en zijn familie, die hebben 3 zonen. De mama kan mega lekker koken en ze wonen op een grote boerderij met veel dieren (inclusief lama's !!!). We moeten dus ook heel de tijd engels praten, dat is wel goed om te oefenen. Gisteren hebben we eerst lekker gegeten en daarna zijn we buiten onder dekentjes gaan liggen met een kop warme chocomelk om naar de sterren te kijken. We hebben daar zeker 2 uur gelegen denk ik! En wat een mooie sterrenhemel... Ik word daar heel rustig van. Ik zou echt uren op mijn rug kunnen liggen, alleen of omringd door mensen waar ik van hou, je vergeet even alles en beseft dat je maar zo'n klein wezentje bent in dat gigantische heelal. Problemen lijken plots heel klein en onbenullig en het enige wat je doet is staren naar de lucht en proberen zo ver mogelijk te kijken. Ik heb ook 2 vallende sterren gezien. De familie woont in een heel klein dorpje op het platteland, waardoor er weinig licht en vervuiling is. Op die manier zie je veel meer sterren dan in de drukke steden. Oke tot zover mijn uitleg over sterren. ;) Vanmorgen hebben we een grote wandeling gemaakt met hun 2 honden. We hebben ook een verblijfplaats gebouwd voor varkens, want donderdag gaan we baby biggetjes kopen! In de namiddag heb ik samen met de oudste zoon (Hij is ook 14 jaar.) scones gemaakt en zomerpudding. We zijn ook aan het werken aan een regenboog jelly met verschillende kleuren en lagen en smaken. Als avondeten heb ik pie gemaakt. Ik zal de lekkerste recepten zeker eens in een artikel gieten voor jullie. Zo, morgen gaan we vissen!

Om af te sluiten nog een vraagje aan jullie: Zijn er dingen die jullie graag zouden zien verschijnen op mijn blog? Ideetjes voor artikels? Laat het mij weten via 'contact' of stuur mij een berichtje via messenger, genoeg manieren om elkaar te bereiken tegenwoordig! ;)Tot snel xxxx

]]>
<![CDATA[Recept voor een zomers drankje!]]>Thu, 06 Aug 2015 19:29:56 GMThttp://www.britt.be/blog/recept-voor-een-zomers-drankje

Ik hou van zomerse drankjes opdrinken in de zon op een fijne vakantiedag, jij ook?
Dan is dit artikeltje iets voor jou! Ik ga je namelijk uitleggen hoe je aan de slag kan gaan met fruit, water of frisdrank en dat zonder veel afwas of opruimwerk! 

Een all-time favoriet is natuurlijk de smoothie of milkshake. Hierover zijn al zóveel dingen geschreven op het internet dat ik het niet meer origineel vind, wat niet weg neemt dat het heerlijk is hoor! ;) Maar goed, dankzij een vriendin van mij heb ik 'fruitwater' ontdekt! Nee nee, niet zo'n watertje uit de supermarkt met chemische aardbeiensmaak! :) Het is een heel simpel en normaal drankje zonder alcohol, hier volgt het recept ->

WAT HEB JE NODIG?

- een mooi glas, drinkbeker, fles of 'jar' (dit is een soort confituurpotje maar dan met een rietje in, om uit te drinken. De mijne komt uit de HEMA en was maar €3,50 denk ik. Het is niet alleen fotogeniek maar ook nog eens mega handig! Er kunnen namelijk geen insecten invliegen en je kan het meenemen zonder dat er drank over de rand klutst. Het is echt een goede aankoop geweest!)

-fruit! (Lekker in dit drankje zijn: kersen, druiven, bosbessen, frambozen, aardbeien, perzik... Ook komkommer is gezond!) Hangt af van welk fruit jij het lekkerste vind natuurlijk!

-limoen en/of citroen
-verse munt
-plat water, bruiswater of 7 Up
-ijsblokjes

VOOR ALS JE HET WAT ZOETER WIL:

-muntsiroop of gewone grenadine
-rietsuiker

ZO MAAK JE HET:

1) Snijd je lievelingsfruit in hapklare kleine blokjes of schijfjes en doe ze in je glas of beker. (De hoeveelheid kies je zelf, zorg er wel voor dat er nog voldoende ruimte in je glas overblijft om het water er straks bij te doen!)
2) Doe de ijsblokjes in een plastic zak en slaag er wat mee op tafel, zodat de ijsblokjes 'gecrusht' zijn. Als je dit gedaan hebt mag je het ook in je glas doen.
3) Pers het sap van een halve limoen of citroen en giet dit ook in het glas. De andere helft kan je eventueel in fijne schijfjes snijden en er ook bij doen.
4) Nu vul je de rest van het glas met plat water, bruiswater, 7Up of Sprite... Tot aan de rand.
5) Afwerken kan je doen met een takje munt en eventueel een scheutje grenadine of muntsiroop.
6) Als je wil kan je de rand van je glas een beetje nat maken met nog wat limoensap en dan wat rietsuiker er over strooien om het nog mooier te maken.

Het leuke aan dit receptje is dat het voor iedereen goed is! Je kan eindeloos variëren en aanpassen aan jouw smaak. Je kan het zoet maken of niet, ingrediënten weglaten of toevoegen, gezond houden of een beetje ongezond! (Wat natuurlijk ook geen probleem is, yolo ;)) Dus maak het persoonlijk en geniet van je drankje en van de zon!

Veel liefs van Britt!

]]>
<![CDATA[Tweedaagse in de Ardennen]]>Sun, 02 Aug 2015 01:15:53 GMThttp://www.britt.be/blog/weekendje-ardennen
Hey!

Ik schrijf mijn allereerste artikeltje vanuit een klein, gezellig dorpje in de Ardennen: Jupille.
We vertrekken binnen enkele minuten naar huis, dus als ik dit post zijn we waarschijnlijk al thuis.
Het is hier zonnig en warm, we zijn hier enkele dagen super avontuurlijk geweest dankzij de organisatie 'Wildtrails'. Echt een aanrader!

We zijn woensdagavond aangekomen en we hadden direct een goede ontvangst, we mochten ook al snel in onze gite.
Ons huis was super gezellig, koeienvellen op de zetels, open haard, grote en moderne keuken...
Ik voelde me er al direct thuis! De dag erna hebben we in de voormiddag een avonturenparcours gedaan. Dit bestond uit een touwenparcours over de rivier de Ourthe, een Tyrolienne, bergbeklimmen, een via ferrata (rotsklauteren met een leeflijn en helm en een gids), afsluiten deden we met een coole deathride van meer dan 40 meter hoog! Dat was echt eng in het begin, maar oh zo leuk! Die namiddag hebben we dan gewoon wat gerelaxt in ons huisje, een avondwandeling gemaakt, 's avonds een thee'tje gedronken, marshmallows geroosterd in de open haard en koekjes gegeten! 

Vrijdag was ook een geweldige dag. In de voormiddag scheen de zon, dus dan hebben we ons wat bezig gehouden met andere mensen te bekijken die de deathride deden. Die namiddag hebben we iets heel spectaculair gedaan, vind ik. Eerst moesten we op een 8 meter hoge paal klimmen en erop gaan staan, deze wiebelde echt hard en er was niets om je vast te houden! Dan moesten we vanaf dat kleine platformpje op die paal springen naar een trapeze, die enkele meters verder hing te bengelen. Ik heb het gehaald! Toen gingen we een rappel doen, dit wil zeggen: je met een touw omlaag laten zakken en wandelen tegen de rotswand. Daarna gingen we speleologie doen in grotten. Ik dacht dat dit gewoon wilde zeggen dat we wat grotten gingen bekijken en dat we af en toe moesten oppassen dat we ons hoofd niet stootten. Integendeel. We moesten met een helm (met lampje) en 'slechte' kleren in een grot kruipen, door schachten en 'brievenbussen', door een 'konijnenpijp' en de 'passage van de dikke Turk' (dit heette zo omdat er helemaal in het begin eens een volslanke man in vast kwam te zitten). Op sommige plaatsen moest je echt op je buik liggen met je hoofd schuin. Echt spannend en je werd er vuil van, maar het was mega leuk! 

Blijkbaar doen niet veel mensen dit programma als ze naar Wildtrails gaan, maar die speleologie mag je echt niet missen! Leukste van alle activiteiten! 
Zo, dit was een korte samenvatting van mijn leuke weekend!

Tot snel!

X Britt
]]>